Pate din ardei copti (sau cum am reinventat roata)

 Mare mi-a fost uimirea sa citesc despre Muhammara: e drept, sunt diferente la condimente si gramaje, dar tare seamana cu pateul meu din ardei copti, adaptare dupa reteta de baza.


Ingrediente:
  • 250g ardei capia copti, curatati de coaja
  • 60g nuci caju
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare

Nucile caju se hidrateaza timp de 2 ore. Nucile se scurg de apa, iar ardeii de zeama pe care o lasa. 

Nucile, ardeii capia si catelul de usturoi se pun intr-un blender. Se adauga si restul ingredientelor si se mixeaza pana cand pasta ajunge la consistenta dorita.

Pateul se transfera intr-un bol si se pastreaza la rece cel putin o ora inainte de servire. 

Imi place la nebunie pe paine prajita. Voua? 

Pofta buna! 

Comentarii