Mancarea de fasole verde se face relativ repede si este foarte, foarte gustoasa. Perfecta si ca regina in farfurii, dar si ca insotitoare la vreo bucata de carne.
Ingrediente:
- 400g fasole verde (congelata)
- 1 ceapa
- 1 morcov mare
- 1 ardei capia
- 250 ml sos de rosii
- 6 catei de usturoi
- 1 frunza de dafin
- 1/4 lingurita chimen macinat
- 1/4 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita sare
- Ulei
Ceapa se toaca marunt, ardeiul capia se taie bucatele, 2 catei de usturoi se taie marunt, iar morcovul rondele.
Intr-o oala se incinge putin ulei. Se adauga ceapa, ardeiul capia, cei 2 catei de usturoi, frunza de dafin, chimenul si turmericul. Se amesteca constant. Cand ceapa devine translucida se adauga fasolea verde direct de la congelator, sosul de rosii, morcovul si sarea si se amesteca. Se fierbe cu capacul pus, la foc mic, pana cand fasolea verde este fiarta (timp de circa 40 minute). La final se adauga cei 4 catei de usturoi dati pe razatoarea mica, se amesteca si se potriveste de sare.
Pofta buna!
Comentarii