Pasca (ne)traditionala fara aluat

Am pornit hotarata la drum sa fac o pasca traditionala. Si conform obiceiului meu, am mai scos unele, am mai adaugat altele, am folosit ramasitele de visine de la o budinca... A iesit o bunatate de pasca netraditionala! 


Ingrediente:

  • 400g branza proaspata
  • 3 oua
  • 4 linguri rase de zahar
  • 2 linguri miere lichida
  • 1 lingura faina de cocos
  • 2 linguri faina de grau spelt
  • 100g stafide aurii
  • 25g visine fara samburi
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri rom Stroh 40°
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamaie cu coaja netratata sau 1/2 lingurita extract de portocale
  • Praf de sare
Cuptorul se preincalzeste la 180°C. O forma de tort cu diametrul de 18 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Stafidele si visinile se inmoaie in 2 linguri de rom Stroh - nu se vor balaci toate stafidele in rom, dar eu atat am mai avut pe fundul sticlei.

Galbenusurile se freaca cu zaharul si mierea. Cand amestecul isi dubleaza volumul si devine de un galben foarte deschis, se adauga un praf de sare, branza si condimentele. Se amesteca foarte bine. Se adauga apoi fainurile, praful de copt si stafidele cu rom cu tot si se omogenizeaza. In cele din urma se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca cu lingura de jos in sus. 

Se coace la cuptorul preincalzit timp de 15 minute, apoi se coboara temperatura la 160°C si se mai coace inca 40 minute. 


Se lasa sa se raceasca in forma, abia pe urma se transfera pe platou si se taie felii. 


Optional, se poate pudra cu zahar. Dar daca pastrati cantitatea de zahar si miere din reteta, pasca este dulce destul.

Sa ne fie de bine! 

Comentarii