Budinca cu urda si visine (cand nu ai branza de vaci)

O reinterpretare a reinterpretarii vargabeles-ului. A iesit ce se vede mai jos. Noi am fost incantati de gust si textura. 


Ingrediente:

  • 400g urda proaspata
  • 250g visine fara samburi
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon de porumb
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
Visinele se decongeleaza. Cuptorul se preincalzeste la 175°C. O forma de tort cu diametrul de 18 cm se tapeteaza cu hartie de copt. 

Intr-un bol se freaca galbenusurile de ou cu zaharul. Cand pasta e spumoasa si de un galben deschis, se adauga urda proaspata si se omogenizeaza. Se adauga visinele decongelate (cu suc cu tot), amidonul si vanilia si se amesteca bine. La final se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca cu lingura de jos in sus. 

Amestecul se toarna in forma pregatita si se coace la cuptor timp de 50 minute. 


Budinca se lasa la racorit in forma si se taie abia cand a ajuns la temperatura camerei. Se pastreaza la rece. 

Sa ne fie de bine! 

Comentarii