Drob de miel (guest post by M. & T.)

 Anul acesta nu am oua colorate sa va arat, am in schimb o reteta de drob de miel. Drobul a fost delicios, am reusit sa il gust si offline.


Ingrediente:

  • Organe de miel (ficat, plamani, rinichi, limba) 
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 linguri untura
  • 4 linguri orez
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu varf boia dulce 
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rasa piper
  • 1 + 1/2 lingurita sare
Organele se pun la fiert in apa. Cand apa da in clocot, se arunca apa si se pune apa fierbinte si o lingurita cu varf de sare. Se fierbe la foc mic, cu capacul pus timp de o jumatate de ora. 

Intre timp se fierbe orezul in apa (proportie de 1:3), iar ceapa tocata marunt se caleste in untura. 

Organele se scurg de apa, se curata de artere si pielite si se trec prin masina de tocat. Peste organele tocate se adauga ceapa, orezul, ouale crude si condimentele. Se omogenizeaza si se potriveste de sare (circa 1/2 lingurita de sare). 


Pasta se impatureste in prapor, sau daca nu aveti, se pune in forme de chec tapetate cu hartie de copt. Se coc la cuptor la foc mediu timp de 40 minute. 

Se lasa sa raceasca, apoi se portioneaza. Excelent ca aperitiv la masa traditionala de Paste. 



Pofta buna! 





Comentarii