Esente indiene pe repede inainte...
Ingrediente:
- 2 conserve de naut* (2 x 400g)
- 1 conserva de rosii bucati in sos de tomate** (400ml)
- 1 conserva lapte de cocos (400 ml)
- 1 ceapa
- 5-6 catei de usturoi
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita turmeric
- Ulei
- Sare
*Se poate folosi naut deshidratat. In cazul acesta se lasa peste noapte in apa, se scurge de apa, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand nautul se inmoaie.
**Folositi rosii proaspete cand e vremea lor.
Nautul se scurge de suc si se clateste cu apa rece.
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga turmericul si chimenul macinat. Se amesteca si se mai lasa pe foc 2 minute, cat sa se activeze aromele. Se adauga rosiile tocate, nautul scurs de apa si laptele de cocos. Se da in clocot si se potriveste de sare. Dupa inca un clocot, cratita se ia de pe foc si curry-ul se lasa la odihnit vreo 5 minute.
Se condimenteaza dupa preferinte cu curry sau turmeric, verdeata (patrunjel sau coriandru frunze proaspat), usturoi, iaurt sau o felie de lamaie. Se serveste fierbinte alaturi de paine sau orez fiert.
Pofta buna!
Comentarii