Chiftele cu peste (la cuptor)

 O alta reteta cu peste, fara prajeala. Pentru ca urasc mirosul de peste prajit din par si din casa.


Ingrediente:

  • 300g cod congelat
  • 1 ou
  • 1 cartof mediu, fiert
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mediu
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita amestec oregano si rozmarin
  • Sare, piper
  • Ulei
Cuptorul se preincalzeste la 200°C, o tava se tapeteaza cu hartie de copt. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mica,  cartoful se piseaza cu furculita, iar codul (semi decongelat) se marunteste la blender. 

Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza cu ierburi aromatice, sare si piper dupa gust. Se formeaza cu mana chiftelute, pe care le punem in tava si le ungem cu putin ulei. Se coc la cuptorul preincalzit timp de 30 minute. 

Se servesc calde alaturi de garnitura preferata, salata si un sos de usturoi (iaurt, usturoi, zeama de lamaie, apa minerala si sare). 

Pofta buna! 

Comentarii