(Un alt fel de) salam de biscuiti

Reteta aceasta e de acum 3 ani, din perioada in care am cochetat cu raw-ul. In perioada aceea am incercat sa recreez gustul salamului de biscuiti. Rezultatul, desi bun si asemanator ca gust si textura cu salamul de biscuiti, a fost totusi altceva: un alt fel de salam de biscuiti. 

Ingrediente:

  • 140g curmale deshidratate, fara samburi
  • 80g stafide
  • 80g nuci caju
  • 20g seminte pin
  • 2 linguri cacao/ roscove
  • 1 lingurita scortisoara Ceylon
  • 1/4 lingurita pudra de vanilie
  • 1 lingura Stroh 40° 
Stafidele si curmale se hidrateaza cel putin o ora. Nucile caju se macina. 

Stafidele si curmalele, scurse de apa, se blendeaza, adaugand apa putin cate putin, pana cand se transforma intr-o pasta. Pasta de curmale, nucile macinate, semintele de pin, o lingura de Stroh (sau mai multe, dupa gust) si condimentele se amesteca bine, pana la omogenizare. 

Amestecul se varsa in mijlocul unei foi de celofan. Se ridica marginile celofanului si cu mainile se modeleaza forma de salam. 

Salamul de biscuiti se da la rece pentru cel putin 4 ore inainte de a se felia. 

Buna dimineata! 


Comentarii