Parizer din nuci caju (parizer vegetal)

Am fost uimita de cat de bine seamana ca textura parizerul vegetal cu cel din carne. Si nici la gust nu dezamageste. Dar sa vedeti ce uimit a fost Mr. Green Foot cand, pacalit de textura, a vrut sa isi faca parizer prajit la tigaie cu omleta si nu intelegea de ce parizerul apetisant s-a transformat intr-o pasta. :))

Reteta de aici.


Ingrediente:
  • 100g nuci caju
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui 
  • 10g agar-agar
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita rasa usturoi deshidratat
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita sare
  • 350 ml apa 
Nucile caju se pun la hidratat peste noapte. Un pahar inalt de apa se unge cu putin ulei de floarea soarelui. 

In bolul blenderului se pun nucile caju hidratate si scurse de apa, catelul de usturoi, o lingura ulei de floarea soarelui, zeama de lamaie, condimentele si 150 ml de apa. Se blendeaza totul pana ajunge o pasta fina. 

Intr-o cratita se pun 200 ml de apa si praful de agar-agar. Se amesteca pana cand praful se topeste si apoi se pune pe foc. Se fierbe 2 minute, apoi amestecul se toarna peste nucile caju si se blendeaza scurt. Se potriveste de sare. 

Compozitia se toarna imediat in paharul pregatit in prealabil. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la rece minim 5 ore (ideal 12 ore). 

Parizerul se scoate din pahar si se feliaza. 


A se consuma in maxim 48 de ore.

Excelent la micul dejun. Pofta buna! 




Comentarii