Pulpe de pui si legume la tigaie (un pic de prajeala)

 Nu am prajit carne de mult timp, vai ce gusturi uitate.


Ingrediente:

  • 4 pulpe inferioare de pui / 2 pulpe intregi
  • 1 dovlecel
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina mica
  • 1/2 broccoli mic
  • 2 lingurite ierburi de Provence
  • Sare, piper
  • 50g unt 
  • Ulei
Dovlecelul se taie felii subtiri, morcovul si telina se taie bucatele, broccoli  se desface in buchetele. Pulpele de pui se usuca cu un servet de hartie si se sareaza si pipereaza. 

Se prajesc pulpele de pui intr-o tigaie cu ulei cat sa acopere fundul tigaii. Se pun deoparte. 

Intr-o tigaie tip wok se incinge putin ulei si se adauga bucatile de morcovi si telina. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga untul. Se amesteca mereu. Cand telina si morcovii s-au inmuiat (cam 5-6 minute) se adauga si restul legumelor si cele 2 lingurite de ierburi de Provence. Se fierbe la foc mic, cu capacul pus, timp de 10 - 15 minute. Se amesteca la nevoie. La final se mai contimenteaza cu sare si piper dupa gust. 

Se serveste imediat cu cea mai mare pofta! 

Comentarii