Foarte bune pulpele de pui la cuptor, marinate aproximativ dupa reteta aceasta. Pulpele ca pulpele, dar ce buna e varza asta noua, verde, crocanta - de primavara, cum ii zic eu! Salivez doar cand ma gandesc la salata de varza!
Ingrediente:
- 3 pulpe intregi de pui
- 4-5 cartofi pentru copt
- 1/2 telina mica
- Ulei de masline
- Sare, piper
- 100 ml vin demisec
Ingrediente marinada:
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mare
- 4-5 capsuni mari
- 3 catei de usturoi
- 200 ml vin demisec
- Zeama de la o jumatate de lamaie
- Ulei masline
- Tulpinile de la o legatura de patrunjel
- Sare, piper
Ceapa, usturoiul si morcovul se taie felii cat mai subtiri, capsunile se taie bucatele, iar tulpinile de patrunjel se toaca marunt.
Pulpele de pui se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se pun intr-un bol. Se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline (vreo 5 linguri). Se adauga mixul de legume, capsuni si patrunjel si vinul (rosu am avut eu) si se omogenizeaza. Bolul se acopera cu folie alitmentara si se da la rece pentru cel putin 4 ore.
Cartofii si telina se taie cuburi (ca pentru ciorba). Se aseaza in tava de copt, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga uleiul de masline si se amesteca cu o lingura. Printre cartofi se adauga pulpele de pui cu legume cu tot (atentie, printre si NU pe cartofi!). Se adauga vinul (de preferinta alb ca sa nu coloreze cartofii).
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincins la 180°C. Dupa 60 minute se inlatura folia si se mai coace 15 minute.
Se serveste alaturi de o salata de varza de primavara, frecata cu un pic de sare si zahar si, optional, marar tocat.
Pofta buna!
Comentarii