Sarmale de post (guest post by T.)

 Sarmalele de post sunt DELICIOASE! Mai jos reteta lor, vazuta si povestita de T.


Ingrediente:

  • 1,5 kg varza Murata (Beciul Vlasiei)
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 100g soia granulata
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1/2 ardei capia
  • 1 cana orez (350 ml)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 legatura patrunjel
In ulei se caleste ceapa si morcovii maruntiti, peste care se adauga apoi ciupercile maruntite. Se adauga o lingura sare si o lingurita piper. Se fierbe pana cand scade la jumatate zeama rezultata din ciuperci. Apoi se ia de pe foc si se adauga soia, boia dulce, orez, patrunjel verde tocat marunt, ardeiul capia maruntit, precum si cotoarele, fibrele de pe frunzele de varza si frunzele mici, mici de varza - toate stoarse bine de zeama si tocate marunt. Se omogenizeaza, se lasa la racit, apoi se fac sarmalele. 

Sarmalele se potrivesc in oala, apoi se toarna apa fierbinte peste ele cat sa le cuprinda si 100 ml ulei. Se pun la fiert aproximativ o ora - o ora jumatate la foc mic. 


Pofta buna! 




Comentarii