Prajitura cu prune (de toamna)

 Prunul batran din gradina noastra plange cu prune. Plange cand e soare sau ploua. Plange cand bate vantul sau cand il atingi cu degetul. Plange cand il privesti.

Am adunat multe prune. Din ele am facut o tura de gem, am pus la congelator sa am la iarna, vreo doua tarte si am facut prajitura aceasta

Prunul nostru plange in continuare.


Ingrediente*:

  • 400g prune
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 75g faina
  • 450 ml lapte
  • 1 lingura extract de vanilie 
  • 30g unt la temperatura camerei
  • O priza de sare
* pentru o tava de tarta cu diametrul de 20 cm

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Prunele se curata de samburi, tava se unge cu unt. Prunele se aranjeaza in tava cu partea bombata in sus. 

Ouale, zaharul, sarea si esenta de vanilie se bat spuma cu telul sau mixerul. Se adauga faina si se omogenizeaza. Se dilueaza cu laptele, amestecand bine sa nu ramana cocoloase de faina. Rezulta un aluat mai subtire decat cel de clatite. Amestecul se toarna peste prune. 

Tava se da la cuptor pentru 20 minute, apoi inca 25 minute la 170°C. Sa nu va speriati: prajitura se va rumeni la suprafata, dar asa trebuie. Cu cat e mai rumena (desigur nu arsa), cu atat mai gustoasa. 


Prajitura se serveste cu lingura, cat inca e calduta, sau felii, dupa ce s-a racorit cateva ore la frigider.

Sa ne fie de bine! 



Comentarii