Am facut cunostinta cu amidonul de porumb prin reteta aceasta. Nu stiu cum de nu m-am intersectat mai devreme cu amidonul de porumb, avand in vedere cate utilizari are. Dar oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata.
Mersi inca o data D. ca mi l-ai adus in viata!
Ingrediente:
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 30g amidon de porumb
- 200 ml smantana dulce
- 200 ml lapte
- 1 lingurita extract vanilie
Intr-o cratita se pun ouale, zaharul si amidonul. Se amesteca cu un tel pana la omogenizare, apoi, amestecand mereu, se toarna in fir subtire laptele si smantana pentru frisca.
Se fierbe la foc mic, amestecand in continuu. Cand se ingroasa se ia de pe foc si se adauga extractul de vanilie. Se omogenizeaza si se toarna imediat in formele individuale. (eu am folosit forme de briose din silicon). Se da la rece cel putin 2 ore inainte de servire.
Sugestie de servire: pat de fructe de padure peste care se rastoarna budinca. Iummi iummi - sa dispara budinca la plic! :)
Comentarii