Prajitura cremoasa cu iaurt (guest post by D. )

 Pufosenie cremoasa ar trebui sa scrie pe prajitura aceasta! D. s-a inspirat de aici, iar mai jos aveti reteta adaptata de el cu pozele lui.

Mersi D. ca ai adus amidonul de porumb in viata mea!


Ingrediente:

  • 3 oua
  • 300g iaurt
  • 50g amidon de porumb
  • O jumatate plic de praf de copt (3g)
  • 1 lingurita faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
Cuptorul se preincalzeste la 170°C.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga iaurtul si se amesteca. Se adauga amidonul, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Albusurile de oua se bat spuma tare si se adauga peste galbenusuri. Se amesteca usor, de jos in sus, pana la omogenizare. Amestecul se transfera in forma de tort cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt. Se coace la 170° timp de 50 minute.


Optional se pudreaza cu zahar. 


Geniala prajitura! Dar, va rog, sa nu ma credeti pe cuvant si sa o faceti si voi.

Comentarii