Ministrudele de mere (sau cand iti e frica ca nu iti iese strudelul)

Mi se pare greu sa faci un strudel. Aluatul si mai ales intinsul aluatului ma ingrozeste. Asa ca am facut ministrudele cu aluat foietaj. Din avion nu e nicio diferenta :D


Ingrediente:

  • Aluat de foietaj
  • Mere
  • Amestec condimente macinate (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
  • Zahar
  • Lapte
Se prepara un aluat de foietaj dupa reteta de aici. Merele se dau pe razatoarea mare si se condimenteaza dupa gust cu zahar si amestecul de condimente. Cuptorul se preincalzeste la 180°C.

Se intinde cat mai subtire aluatul de foietaj. Se presara uniform deasupra zahar amestecat cu scortisoara, apoi se taie in dreptunghuri/patrate. Se adauga mar pe fiecare bucata de aluat si se impatureste. Marginile de aluat se sigileaza apasand cu o furculita. Ministrudelele se ung cu putin lapte si optional se presara zahar si scortisoara.

Ministrudele se coc la cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute (pana se rumenesc).


Sonnenschein e de parere ca "painea cu mere" este foarte buna. Sa mai faci mama!


O zi frumoasa va doresc!

Comentarii