Carne de vita pe salata (bucataria vietnameza)

 Reteta este din revista "Asiatische Küche".

"Totul trebuie sa fie cat mai proaspat si mai verde. Legumele cu frunze, salatele si verdeturile reprezinta baza bucatariei vietnameze. Si tot ce nu este verde - carnea, de exemplu - va fi servit pe pat de salata sau invelit in frunze de salata. Felurilor de mancare li se adauga apoi sosuri savuroase. Si apropo, mancarurile specific vietnameze sunt mai putin condimentate decat la ceilalti vecini asiatici."


Ingrediente pentru 3 portii:
  • 440g rumpsteak sau vrabioara
  • 1 mango
  • 2 catei de usturoi 
  • 2 linguri alune sarate
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 3 linguri sos de peste
  • 3 linguri ulei 
  • 4 frunze mari de salata eisberg
  • 1 rosie
Carnea de vita se taie in felii foarte subtiri si se condimenteaza cu un amestec de zahar, amidon, 2 linguri sos de peste si un catel de usturoi tocat marunt. Mango se decojeste si se taie cubulete, alunele se toaca marunt. Salata si rosia se tai in felii subtiri. 

Carnea se prajeste in ulei incins. Se adauga mango, o lingura sos de peste si inca un catel de usturoi tocat. Se amesteca si se lasa pe foc sa mai sfaraie timp de 1-2 minute, amestecand mereu.

Salata si feliile de rosii se impart pe trei farfurii. Urmeaza carnea de vita fierbinte, peste care se presara alunele tocate. Se serveste imediat.

Pofta buna!

Comentarii