Cocosel de padure la cuptor cu sos de miere (dulce-acrisor)

Este prima data cand gatesc cocosel de padure. Am cautat pe net dupa idei si retete. Din multitudinea de retete am ales-o pe aceasta, pentru ca era o reteta de la un curs de bucatari. Lucru ce m-a facut curioasa :)

Am facut cateva mici schimbari, iar rezultatul m-a incantat foarte mult. Mr. Green Foot considera ca a fost bun, dar nu deosebit, oricum nu pe masura entuziasmului meu. Iar Sonnenschein a refuzat sa mai manance dupa ce a simtit gustul lamaii pe carne. 


Ingrediente:

  • Un cocosel de padure
  • 50g unt (temperatura camerei) 
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura miere (lichida) 
  • 2 catei de usturoi (mari)
  • 1/2 lamaie
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri ulei 
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • Sare, piper
Cocoselul se parleste la flacara pentru a indeparta resturile de puf. Cartofii si morcovii se curata si se taie in lungime (ca de wedges), lamaia se taie bucati. Cuptorul se incinge la 200°C.

Intr-un bol se amesteca untul, mustarul, mierea, un catel de usturoi dat pe razatoarea mica, boia, cate o lingurita de sare si piper.  

Cu grija se desprinde pielea de pe piept, spate si pulpe, astfel incat sa se formeze buzunarase in care se adauga cate un pic din amestec (maxim jumatate din amestec). Cu restul amestecului se freaca bine puiul, atat pe exterior cat si pe interior.

In interiorul cocoselului se pun bucatile de lamaie, un catel de usturoi si crenguta de rozmarin. 

Intr-o tava se adauga cartofii, morcovii, sare piper, rozmarin proaspat, putin ulei (cam 2 linguri) si se amesteca. In mijloc se pune puiul (sa nu stea pe cartofi). 


Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit pentru 25 minute, apoi inca 20 minute fara folie pana cocoselul se rumeneste. 

Cocoselul se serveste alaturi de legumele si sosul din tava. Noi am mai pus in farfurie si niste spanac. Fara paine!

Pofta buna! 

Comentarii