O mancare usoara de vara. Reteta de aici.
Ingrediente chiftele:
- 250g ricotta (sau urda)
- 100g gris sau pesmet
- 65g parmezan ras
- 1 ou
- 4-5 frunze de busuioc tocate (sau 1/2 lingurita busuioc uscat)
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
Ingrediente sos:
- 400 ml suc de rosii (pasata)
- 100 ml apa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 4-5 frunze de busuioc tocate (sau 1/2 lingurita busuioc uscat)
- Sare, piper
Intr-un bol se pune ricotta, pesmetul/grisul, parmezanul si condimentele. Se amesteca, apoi se framanta pana rezulta un amestec omogen. Se da la rece pentru aproximativ 10 minute.
Intre timp se pregateste sosul: se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cateii de usturoi taiati in sferturi. Usturoiul se soteaza un minut, apoi se adauga restul ingredientelor. Se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 10 minute.
Cat timp fierbe sosul, se pregatesc chiftelele de ricotta si se aseaza pe o farfurie usor umezita.
Se adauga chiftelele in sosul de rosii si se acopera tigaia cu capac. Dupa 5 minute de fierbere la foc mic spre mediu, se inlatura capacul si chiftele se acopera cu sos folosind o lingura.*
Se lasa chiftelele sa mai fiarba 5 minute, apoi se stinge focul si se servesc.
Pofta buna!
*pentru ca aceste chiftele sunt foarte fragede si delicate, nu este indicat sa le intoarcem de pe o parte pe cealalta. Cel mai bine este sa le acoperim cu sos cu lingura.
Comentarii