Cartofi wedges (sa nu uit de ei)

 Foarte gustosi cartofii facuti asa, reteta e arhicunoscuta, o scriu si eu aici ca sa nu uit de ei.


Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 3 linguri ulei (de masline)
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita verdeturi de provence
Condimentele si cantitatea este variabila in functie de preferintele personale.

Cartofii decojiti (sau cu coaja daca sunt cartofi noi) se taie de-a lungul in felii groase de un deget. Peste cartofi se toarna uleiul, se amesteca, apoi se adauga condimentele amestecate in prealabil. Se amesteca din nou pana toate feliile de cartofi sunt condimentate.

Cartofii se imprastie intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fara sa se suprapuna feliile. Se dau la cuptorul preincalzit la 200° pentru 30 minute.

Se servesc ca garnitura sau cu branza si salata.

Buni buni! 

Comentarii