Anul trecut am cumparat o punga de hrisca coapta, din curiozitate, fara sa stiu exact cum se gateste si ce voi face din ea. Am cautat pe net dupa informatii si retete si m-am oprit la reteta Lenei - rapid, nivel complexitate redus, foarte bine explicat.
Ingrediente pt 2 portii:
- 2 pulpe superioare de pui
- 1 pahar* hrisca
- 2 pahare apa
- 2 catei de usturoi
- 50g unt
- 1 lingurita amestec condimente (patrunjel, busuioc, boia dulce)
- Sare, piper, boia dulce, patrunjel uscat
*pahar de 200 ml
Hrisca se spala bine, apoi se pune intr-un bol si se toarna 2 pahare de apa clocotita peste ea. Se amesteca si se lasa 10 minute asa.
In acest timp se asezoneaza pulpele de pui dupa gust cu sare, piper, boia dulce si patrunjel uscat.
In hrisca se adauga usturoiul dat pe razatoarea mica, o jumatate lingurita sare si amestecul de condimente. Se omogenizeaza si se toarna intr-o tava. Deasupra se pun pulpele de pui si bucatele de unt. Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200°. Dupa 50 minute se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
Imediat ce am scos din cuptor am presarat parmezan peste hrisca (optional). Merge perfect cu o salata.
Eu am incercat sa modific reteta, adaugand morcovi si telina in hrisca. A fost bleah! prima si ultima data cand m-am abatut de la reteta originala!
Comentarii