Ceaun de porc (fara ceaun)

M-am impiedicat de oala mea de fonta emailata, cumparata de la Lidl acum mai multi ani si uitata in fundul dulapului. Iese o mancare in oala asta de zici ca e facuta la ceaun. Foarte, foarte buna.


Ingrediente:

  • 1/2 kg burta de porc
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia 
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 300 ml pasta de rosii
  • 4 foi de dafin
  • 300 ml vin rosu
  • 1 mar
  • Condimente pt vin fiert (NU din cel macinat, sa aiba bucati intregi)
  • 1 lingura zahar (2 linguri daca vinul e sec)
  • Ulei
  • Sare, piper
Burta de porc se taie bucati, ceapa se marunteste, ardeiul capia se taie cat mai marunt, cartofii bucati mai mari, iar morcovul rondele. Marul se curata de seminte si se feliaza. Vinul rosu impreuna cu condimentele (puse in filtru de ceai), feliile de mar si zaharul se pune pe foc pana incepe sa fiarba. Se da la o parte si se lasa condimentele sa infuzeze o jumatate de ora, pe urma se scot din vin.

Ceapa si ardeiul capia se prajeste in putin ulei. Cand se inmoaie un pic, se adauga si carnea. Se amesteca de cateva ori, apoi se adauga foile de dafin, cateva boabe de piper si apa cat sa acopere carnea. Se lasa pe foc mic cu capacul pus timp de 2 ore. Se mai verifica din cand in cand sa nu se prinda. Dupa 2 ore se adauga si restul ingredientelor: morcovul, cartofii, pasta de rosii si vinul cu feliile de mar. Se adauga o lingurita de sare si una de piper. Se pune capacul si se fierbe in continuare la foc mic pentru inca 2 ore. Se verifica din cand in cand sa nu ramana fara apa, caz in care se mai adauga putin vin diluat cu apa.

La servire nu uitati de muraturi. 
Pofta sa aveti! 

Comentarii