A plecat Mr.Green Foot la pescuit si s-a intors cu doi dovleci :)
Ingrediente:
- 1 dovleac hokkaido
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 150 ml lapte de cocos pentru gatit
- 1 lingura curry galben
- 1 lingurita ardei iute
- sare, piper
- ulei
Dovleacul se curata de samburi (nu este necesar sa il decojiti, la dovleacul hokkaido coaja este comestibila), se taie felii si se da la cuptor pana cand s-a copt.
Ceapa maruntita si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga apa cat sa acopere legumele, o lingura curry galben, o lingurita sare si putin piper. Se fierbe pana cand morcovii se inmoaie (ca. 15 min). Se adauga dovleacul taiat cuburi, laptele de cocos si o lingurita pasta de ardei iute. Se mai fierbe aproximativ 10 minute. Se paseaza cu mixerul vertical, se mai adauga apa calda daca supa e prea groasa si se potriveste de sare si piper.
Se serveste calda cu fulgi de ardei iute sau un mot de smantana sau ulei de dovleac dupa cum vi-i pofta.
Pofta buna va doresc!
PS: O alta supa de dovleac gasiti aici.
Si un pont: dovleac copt la cuptor - delicios, satios si cu putine calorii!
Comentarii
Dar cred ca o sa cumpar maine prafurile, sa o incerc si asa, condimentata.
Saru#mana de reteta!
Ai incercat si varinata cu curry si ardei iute? Este destul de picanta... dar mie asa imi place ;D
Pe de alta parte, pentru mine a fost totusi prea dulce. Cred ca mi-ar fi placut mai mult condimentata, cum spuneai tu. Tre' sa o incerc si asa :)