Salata de spanac cu creveti


"Dulce Romanie" initiata de Mihaela acum 3 ani a ajuns la final. Ultima editie este gazduita de Elena si are ca tema legumele verzi si/sau lactatele. Cum salata mea se incadreaza bine la verzaciuni, reusesc sa particip si eu la aceasta ultima provocare.





Ingrediente:
  • 300g baby spanac
  • 125g creveti
  • 2 catei de usturoi
  • otet balsamic alb
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei din seminte de dovleac
  • sare, piper

Cateii de usturoi (necuratati!) se strivesc cu coada cutitului si se arunca in uleiul (de floarea soarelui) incins. Cand bucataria s-a umplut de mirosul de usturoi se adauga crevetii. Acestia se prajesc 1-2 minute pe ambele parti (atentie sa nu ii ardeti).

Spanacul se stropeste cu o vinegreta facuta din ulei de dovleac, otet balsamic, sare si piper proaspat macinat. Peste spanac se imprastie crevetii scursi de ulei.

Pofta-n burta!











Comentarii