"Dulce Romanie" initiata de Mihaela acum 3 ani a ajuns la final. Ultima editie este gazduita de Elena si are ca tema legumele verzi si/sau lactatele. Cum salata mea se incadreaza bine la verzaciuni, reusesc sa particip si eu la aceasta ultima provocare.
Ingrediente:
- 300g baby spanac
- 125g creveti
- 2 catei de usturoi
- otet balsamic alb
- ulei de floarea soarelui
- ulei din seminte de dovleac
- sare, piper
Cateii de usturoi (necuratati!) se strivesc cu coada cutitului si se arunca in uleiul (de floarea soarelui) incins. Cand bucataria s-a umplut de mirosul de usturoi se adauga crevetii. Acestia se prajesc 1-2 minute pe ambele parti (atentie sa nu ii ardeti).
Spanacul se stropeste cu o vinegreta facuta din ulei de dovleac, otet balsamic, sare si piper proaspat macinat. Peste spanac se imprastie crevetii scursi de ulei.
Pofta-n burta!
Comentarii