Tocana din creveti si peste


Am "furat" reteta aceasta de la Nordsee (restaurantul). Ce am mancat la ei a fost insa o tocana mult mai bogata: cel putin trei feluri de peste, creveti, caracatita, fructe de mare, chiar si ceva legume (neidentificate) in plus. Deci ideea e sa adaugati cu curaj tot ce aveti la indemana de origine marina. Iar mai jos, varianta mea.





Ingrediente:
  • 200g peste cu carne rosie
  • 200g peste cu carne alba
  • 100g creveti
  • 1 conserva amestec de mazare cu morcovi (200g)
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana dulce
  • 1/2 lingurita curry
  • sare, piper
  • ulei


Pestele se curata de oase daca este cazul, apoi se taie bucati mai mari, usturoiul curatat se taie rondele. 

Intr-o tigaie adanca se incinge putin ulei. Se adauga intai crevetii si usturoiul, iar dupa 1-2 minute  se adauga si bucatile de peste. Se lasa sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda). Se adauga apoi smantana dulce, curry-ul si amestecul de mazare si morcovi dar fara zeama. Se fierbe la foc potrivit 5 minute. La final se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Ca si garnitura recomand orez. Sa va fie de bine!











Comentarii