Am "furat" reteta aceasta de la Nordsee (restaurantul). Ce am mancat la ei a fost insa o tocana mult mai bogata: cel putin trei feluri de peste, creveti, caracatita, fructe de mare, chiar si ceva legume (neidentificate) in plus. Deci ideea e sa adaugati cu curaj tot ce aveti la indemana de origine marina. Iar mai jos, varianta mea.
Ingrediente:
- 200g peste cu carne rosie
- 200g peste cu carne alba
- 100g creveti
- 1 conserva amestec de mazare cu morcovi (200g)
- 2 catei de usturoi
- 200 ml smantana dulce
- 1/2 lingurita curry
- sare, piper
- ulei
Pestele se curata de oase daca este cazul, apoi se taie bucati mai mari, usturoiul curatat se taie rondele.
Intr-o tigaie adanca se incinge putin ulei. Se adauga intai crevetii si usturoiul, iar dupa 1-2 minute se adauga si bucatile de peste. Se lasa sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda). Se adauga apoi smantana dulce, curry-ul si amestecul de mazare si morcovi dar fara zeama. Se fierbe la foc potrivit 5 minute. La final se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Ca si garnitura recomand orez. Sa va fie de bine!
Comentarii