O incercare de a imita morcovii marinati, pe care ii mananc la cantina si care imi plac la nebunie. Ce mi-a iesit mie nu prea seamana cu morcovii mei adorati, dar nici astia de mai jos nu-s de lepadat. Pana data viitoare!
Ingrediente:
- 250g morcovi tineri
- 2 linguri otet balsamic alb
- 4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita zahar
- 7 linguri apa
- patrunjel
- seminte de susan
- sare, piper
Morcovii se taie betigase, patrunjelul se toaca marunt.
Intr-un vas se amesteca apa, otetul, zaharul si o lingura ulei. Se adauga morcovii si se fierbe cu capacul pus timp de 5 minute. Cand morcovii s-au racit, se adauga restul de ulei, patrunjelul si semintele de susan prajite. Se amesteca bine si se da la rece pentru 12 ore. Cu o jumatate de ora inainte de servire se scoate din frigider. Condimentati cu sare si piper dupa preferinte.
Combinatia mea preferata: morcovii marinati cu branza feta si paine prajita.
Pofta buna!
Comentarii