Am avut norocul sa cunosc la cursul de germana doua fete din Japonia. Una de o frumusete iesita din comun, micuta, fina, eleganta, fragila, fermecatoare, blanda, iubeste muzica, scrie poezii. Si foarte frumoasa, v-am spus deja asta? Cealalta japoneza era exact opusul primei: nu foarte sociabila sau vorbareata, inalta, cu trasaturi dure, colturoase, cu o privire taioasa - intruchiparea perfecta a femeii samurai din Shōgun. Ma bucur foarte tare ca le-am cunoscut si ca am avut ocazia sa beau un ceai cu ele.
Detalii despre yakisoba, pastele prajite japoneze, gasiti aici.
Ingrediente pentru 2-3 portii:
- 300g paste din faina de grau
- 150g carne de porc
- ~150g morcovi
- ~150g varza
- 2 linguri sos de soia
- ulei
- sare
Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea se taie bucatele cat mai mici, varza se taie fasii, morcovii rondele.
Carnea se prajeste in putin ulei, Cand s-a rumenit se adauga legumele si se calesc impreuna pana cand acestea din urma s-au inmuiat. Se adauga apoi pastele scurse de apa si cele 2 linguri de soia. Se amesteca si se lasa sa sfaraie pe foc pana cand se evapora toata umezeala. Se potriveste de sare.
Se serveste imediat. Pofta buna!
Comentarii
Mersi de vizita, Alex.