Ce pot sa zic despre reteta aceasta? Daca nu ar trebui sa tai varza, ar fi printre retetele mele preferate...:D
Ingrediente:
- 1 varza mica (~500g)
- 2 felii groase de slaninuta afumata cu carne (~100g)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 100 ml suc de rosii
- cimbru
- sare, piper
- ulei
Ceapa se toaca marunt, slana se taie felii, morcovii rondele, varza se taie fideluta.
Intr-o
oala se incinge putin ulei si se prajeste ceapa, morcovii si slaninuta.
Dupa cateva minute se adauga varza, sosul de rosii, cimbru din belsug
si sare si piper dupa gust. Se mai adauga un pic de apa (vreo juma de
pahar), se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand
ii facuta varza. Verificati din cand in cand sa nu se arda, la nevoie
mai adaugati apa.
Varza calita se manaca neaparat cu un mot de smantana - cu paine sau fara, cu mamaliga sau cu cartofi prajiti.
Inca trei retete cu varza pentru voi: varza pane, ciorba de varza si rasol de porc cu varza.
Pofta sa aveti!
PS: Dupa cum vedeti din poza, merge si cu varza de bruxelles.
Varza calita se manaca neaparat cu un mot de smantana - cu paine sau fara, cu mamaliga sau cu cartofi prajiti.
Inca trei retete cu varza pentru voi: varza pane, ciorba de varza si rasol de porc cu varza.
Pofta sa aveti!
PS: Dupa cum vedeti din poza, merge si cu varza de bruxelles.
Comentarii
Ai incercat vreo reteta de pe blog?