O bautura racoritoare pentru zilele foarte calduroase - zice descrierea retetei, pe care am gasit-o intr-un pliant cu reclame la un magazin bio. Bautura e mult prea ciudata pentru gusturile mele, eu as recomanda-o mai degraba ca o gustare servita alaturi de grisine sau saratele.
Ingrediente pentru 2-3 portii:
- 500 ml chefir
- 150g castraveti
- 1 lingurita ghimbir proaspat razuit
- 1/2 lingurita seminte de susan
- frunze de busuioc
- cuburi de gheata
- sare
- ulei de masline [optional]
Castravetii se taie cuburi, iar semintele de susan se prajesc fara adaos de grasimi.
Chefirul bine racit impreuna cu busuiocul, ghimbirul, castravetele si semintele de susan se paseaza cu mixerul vertical. Se sareaza dupa gust.
Bautura se toarna in pahare, se adauga cuburi de gheata, optional se toarna cateva picaturi de ulei de masline si se decoreaza cu seminte de susan si frunze de busuioc. Se serveste cu grisine.
Pont: incercati si bautura racoritoare cu iaurt!
Chefirul bine racit impreuna cu busuiocul, ghimbirul, castravetele si semintele de susan se paseaza cu mixerul vertical. Se sareaza dupa gust.
Bautura se toarna in pahare, se adauga cuburi de gheata, optional se toarna cateva picaturi de ulei de masline si se decoreaza cu seminte de susan si frunze de busuioc. Se serveste cu grisine.
Pont: incercati si bautura racoritoare cu iaurt!
Comentarii