Cartofi copti in staniol


... in cuptor sau la gratar, egal. Sunt foarte buni!



Cartofi copti in staniol



Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 8 cartofi potriviti ca marime
  • ~150g urda
  • sare

Ingrediente sos iaurt:
  • 150g iaurt
  • 7-8 ridichi
  • 1 lingura seminte de floarea-soarelui (fara coaja)
  • 1 ceapa verde
  • sare, piper
Cartofii se spala bine, se pun la fiert in apa cu sare, la foc mic, timp de 20 minute. Se impacheteaza apoi in foi de staniol (partea stralucitoare in afara!) si se dau la cuptor/pe gratar sa se coaca. Se verifica din cand in cand cu scobitoarea daca sunt facuti.

Ridichile se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs. Semintele de floarea-soarelui se prajesc un pic (fara adaos de ulei sau alte grasimi). Se amesteca iaurtul cu ridichile scurse bine de zeama, semintele de floarea-soarelui si ceapa verde taiata rondele. Se condimenteaza cu sare si piper.

Cartofii se taie pana la jumatate, in crapatura se pune o bucata de urda si o lingura generoasa de sos.

Sa aveti pofta!

Si un pont de la mine: variati sosurile! Cateva idei de sosuri gasiti aici.







Comentarii

Sorin a spus…
Arata minunat, trebuie sa incerc si eu reteta asta!
ophelia1983 a spus…
si mie imi plac cartofii astia! yami!