... in cuptor sau la gratar, egal. Sunt foarte buni!
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 8 cartofi potriviti ca marime
- ~150g urda
- sare
Ingrediente sos iaurt:
- 150g iaurt
- 7-8 ridichi
- 1 lingura seminte de floarea-soarelui (fara coaja)
- 1 ceapa verde
- sare, piper
Cartofii se spala bine, se pun
la fiert in apa cu sare, la foc mic, timp de 20 minute. Se impacheteaza
apoi in foi de staniol (partea stralucitoare in afara!) si se dau la
cuptor/pe gratar sa se coaca. Se verifica din cand in cand cu
scobitoarea daca sunt facuti.
Ridichile
se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs. Semintele de
floarea-soarelui se prajesc un pic (fara adaos de ulei sau alte
grasimi). Se amesteca iaurtul cu ridichile scurse bine de zeama,
semintele de floarea-soarelui si ceapa verde taiata rondele. Se
condimenteaza cu sare si piper.
Cartofii se taie pana la jumatate, in crapatura se pune o bucata de urda si o lingura generoasa de sos.
Sa aveti pofta!
Si un pont de la mine: variati sosurile! Cateva idei de sosuri gasiti aici.
Comentarii