Hmmm... Nu ma pot hotari care budinca imi place mai mult: asta pe care v-o prezint acum sau budinca de aici. Voua care va suna mai bine?
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500 ml lapte
- 100g gris fin
- 250g branza dulce de vaca (folositi o branza cremoasa)
- 50g zahar
- 2 galbenusuri de ou
- 1 plic zahar vanilat
- 1 esenta de vanilie
- sare
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, sarea (cat intra pe varful unui cutit) si zaharul vanilat. Cand laptele clocoteste, se adauga grisul in ploaie. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana cand grisul e fiert (aproximativ 5 minute) - fiertura va avea consistenta unei mamaligi mai moi. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se adauga galbenusurile de ou, esenta de vanilie si branza dulce. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cesti de cafea (umezite in prealabil cu apa rece). Se pastreaza la rece pana la servire - dar este foarte buna si asa calda.
Budinca de gris se rastoarna pe farfurie si se serveste alaturi de fructe sau dulceata.
Sa ne fie de bine!
Sa ne fie de bine!
Comentarii
mie imi plac ambele amandoua .:)
Daca nu as fi la cura ,acuma m-as duce sa-mi fac o portie ,ca a ta arata mortal .
Pup.
Lia si mie imi plac amandoua, dar cred ca o prefer pe asta pentru ca se face mai repede si nici nu trebuie sa pornesc cuptorul pentru ea. Oricum, cand vine vorba de gris, ma gandesc invariabil la deserturi pentru copii :)