Cum ar trebui sa fie salata perfecta pentru zilele calduroase? Hranitoare, racoritoare si hidratanta. Care ar fi reteta acestei salate? Vezi mai jos.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 pepene rosu (~1 kg)
- 200g feta
- nuci/seminte de pin/fulgi de migdale
- masline negre Kalamata, fara samburi
- 2-3 fire patrunjel
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de capsuni/zmeura/mere
- sare, piper
Pepenele se curata de coaja (si de seminte, daca stiti ca aveti vreun dinte impotriva) si se taie in cuburi potrivite ca marime. Feta se taie cubulete, maslinele rondele, iar patrunjelul se marunteste. Intr-un vas mare se amesteca pepenele, feta, maslinele si patrunjelul, si se adauga un pumn de nuci/migdale sau seminte de pin taiate grob.
Din ulei, otet, sare si piper se prepara un sos care se toarna peste salata. Se amesteca usor si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Se serveste presarat cu piper proaspat macinat.
PS: nu cautati maslinele in poza, de data aceasta am uitat sa cumpar :D
Si un pont de la mine: pentru placerea ochiului, serviti salata in cojile de pepene!
Din ulei, otet, sare si piper se prepara un sos care se toarna peste salata. Se amesteca usor si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Se serveste presarat cu piper proaspat macinat.
PS: nu cautati maslinele in poza, de data aceasta am uitat sa cumpar :D
Si un pont de la mine: pentru placerea ochiului, serviti salata in cojile de pepene!
Comentarii
Te pup