Aceeasi Marie cu alta palarie. Adica tot prajitura ciocolatoasa alaturi de care, insa, am pus un compot de prune extrem de aromat. Se potrivesc tare bine. Facut portie dubla sa ajunga la toti!
Cu aceasta reteta particip la editia de august a provocarii "Dulce Romanie", editie gazduita de Gaby.
Cu aceasta reteta particip la editia de august a provocarii "Dulce Romanie", editie gazduita de Gaby.
Ingrediente:
- 200g ciocolata (min. 60% cacao)
- 200g zahar
- 100g+ 1 lingurita unt
- 6 oua
- 50 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 lingurita scortisoara
- un praf de sare
Ingrediente compot:
- 1/2 kg prune
- 4 linguri zahar
- 150 ml vin rosu sec
- 200 ml suc de mere
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 crenguta de rozmarin
Ciocolata se marunteste, se amesteca cu untul, laptele si uleiul, si impreuna se topesc la bain-marie. Ouale se bat spuma si se amesteca cu un praf de sare, zaharul si scortisoara. Se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza. Aluatul se toarna in tava unsa in prealabil cu unt si presarat cu zahar. Se da la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute la 175 grade.
Intr-un vas se caramelizeaza 4 linguri zahar. Peste zaharul topit se toarna vinul si sucul de mere - sfaraie, aveti grija la degete si maini sa nu va ardeti! Se adauga scortisoara, rozmarinul maruntit si prunele fara samburi si taiate in jumatati. Se fierbe la foc mic vreo 10-15 minute.
Intr-un vas se caramelizeaza 4 linguri zahar. Peste zaharul topit se toarna vinul si sucul de mere - sfaraie, aveti grija la degete si maini sa nu va ardeti! Se adauga scortisoara, rozmarinul maruntit si prunele fara samburi si taiate in jumatati. Se fierbe la foc mic vreo 10-15 minute.
Prajitura se pudreaza cu zahar si se serveste cu compotul de prune.
S-aveti pofta!
Comentarii
Ana, tacamurile sunt imprumutate de la mama lui Mr.Green Foot :D
Nonick si ramai in stadiul acesta?! Ia mangaie-ti papilele alea cu ceva real ciocolatos :)