Aceasta reteta este una dintre primele retete gasite pe internet si una dintre putinele retete pe care o mai fac si astazi. Nu am notat blogul unde am gasit reteta (pe atunci nu ma interesau astfel de detalii :D), dar daca isi recunoaste cineva reteta... sa ma anunte ca sa ii pot multumi :)
Ingrediente:
- 500g ficat de pui
- 150g struguri albi
- 1 ceapa
- 200 ml vin alb dulce
- 50g unt
- 50 ml ulei
- 1 lingurita chimion
- piper
Ficatul se spala si se lasa sa se scurga, iar strugurii se curata de seminte. Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei, apoi se adauga si ficatul. Cand ficatul s-a rumenit un pic, se toarna vinul si se fierbe vreo 10 minute pana ce se evapora alcoolul. Se adauga apoi boabele de strugure, untul, chimionul si se pipereaza dupa gust. Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit pana ce sosul se ingroasa (~25-30 minute).
Merge bine cu garnitura de orez, piure sau cartofi copti in unt.
Pofta sa aveti!
Comentarii
Pofta buna!
Am sa testez cat de curand.
Strugurii dulci acrisori,tamaiosi se pupa dupa parerea mea de minune cu ficatul de pui.
Te pup si merci de pont. :)
Multumesc mult!