Cand era mica nici nu era nevoie sa o intrebam pe L. ce ar vrea sa manance pentru ca stiam de dinainte raspunsul: macaroane cu branza. Au trecut anii si sora mea si-a mai diversificat preferintele, dar a ramas in continuare fidela pastelor de orice fel.
Reteta aceasta e pentru tine L.! Pusi pusi!
Reteta aceasta e pentru tine L.! Pusi pusi!
Ingrediente necesare pentru 2 portii:
- 200g paste scurte (melci spiralati)
- 200g piept de pui/pulpe de pui
- 4 ciuperci mari
- 200 ml sos de rosii (sau ketchup Hellmann's - Napoli)
- 200 ml lapte de cocos
- 50 ml apa
- 1 lingura sos de soia
- 1/2 lingurita zahar
- sare, piper
- ulei
Carnea de pui se taie bucati si se caleste in putin ulei. Cand carnea s-a rumenit, se adauga ciupercile taiate felii si se inabusa impreuna cu puiul pana cand se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga apoi sosul de rosii, apa si zaharul si se lasa sa fiarba la foc domol vreo 3-4 minute. Se toarna laptele de cocos si sosul de soia, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Inca un clocot si gata!
Pastele se fierb in apa cu sare (8-10 minute conform instructiunilor de pe ambalaj), se scurg de apa si se amesteca cu sosul de mai sus.
Pastele se fierb in apa cu sare (8-10 minute conform instructiunilor de pe ambalaj), se scurg de apa si se amesteca cu sosul de mai sus.
Si un pont: daca nu aveti la indemana lapte de cocos folositi smantana dulce. Bineinteles ca nu veti obtine aceleasi arome, dar si aceste paste sunt foarte gustoase... ba chiar va recomand sa incercati si aceasta varianta!
Comentarii
tine .Dar crede-ma pe cuvant,ca e sora si cu mine :)
Eu as manca paste de 3 ori pe zi,
in orice forma sau formatiune.
Noroc ca ma urc din cand in cand pe cantar si noroc ca exista liberl arbitru.
Ala de -mi arata cartonasul rosu din cand in cand.
Na ce ma-i inspirat ca-s in stare sa-ti scriu o scrisoare. :)
Vorba Domnului Bucatar Maniac :
-Asta-i porn food :)