De data aceasta bucatar sef a fost tatal lui Mr.Green Foot care a coordonat cu succes operatiunea "Pulpa de miel impanata". Eu am jucat rolul unui paparazzi: m-am tot invartit, pozat, furisat pe acolo incercand sa fur meserie. Si iata ce am aflat...
Ingrediente marinada:
Ingrediente friptura:
- 1/2 L apa
- 200 ml vin rosu
- 3-4 lingurite sare
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita boabe de mustar
- frunze de busuioc
Ingrediente friptura:
- 2 pulpe de miel (~2 kg)
- 2-3 felii de slanina de 1 cm grosime
- 1 capatana de usturoi
- 5-6 cepe de marime mijlocie
- 2-3 morcovi mari
- 1 L vin rosu
- 3 frunze de dafin
- unt
- ulei
- boia dulce
- usturoi granulat
- sare, piper
Se prepara o marinada din apa, sare multa, piper, frunze de busuioc, un pahar de vin, iar pulpele de miel se lasa la marinat in aceasta zeama de pe o zi pe alta.
Pulpele de miel se curata de gelatina (peste noapte se formeaza un strat de mazga) si se inteapa ici colo cu varful unui cutit.
Fiecare intepatura se umple fie cu un catel de usturoi putin zdrobit, fie cu o bucatica de slanina.
Carnea se sareaza si se presara cu boia si usturoi granulat. Tava se unge cu unt din belsug, apoi se pun pulpele si 2 pahare de vin (400ml) si se dau la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit. Din cand in cand pulpele se verifica sa nu se arda si se stropesc cu zeama din tava.
O tuica de prune? Hai noroc!
Intre timp se curata si se taie rondele subtiri cepele si morcovii. Ceapa si morcovii se pircalesc in tigaie cu putin ulei. Dupa 40 minute se scoate tava din cuptor, pulpele din tava, si in tava se imprastie uniform ceapa si morcovii (inclusiv uleiul in care s-a prajit), apoi se aseaza frumos pulpele si se mai toarna 3 pahare de vin (600ml), se adauga foile de dafin rupte bucati, cateva frunze de busuioc si se da la cuptor pentru inca vreo ora la foc mic.
Hai inca o tuica mica si nu uitati sa stropiti carnea din cand in cand!
Hai inca o tuica mica si nu uitati sa stropiti carnea din cand in cand!
Si iata si finalul povestii:
Pofta buna!
Comentarii
Ca altfel lingeam monitorul :)
Faina reteta,prezentarea si pozele.
Considera ca am inchinat si o palinca.
Pentru ca inainte de mancare chiar am baut una de bucurie ca am terminat curatenia.
Transmite complimente bucatarului!
Lia tare am mai putut sa rad la imaginea cu linsul monitorului :))
Hai noroc de la bucatar!
Am intrat sa-ti doresc Sarbatori frumoase si un Paste Fericit!
Sa va aduca iepurasul,pace,liniste,
bucurii,dragoste si speranta.
Te pup cu drag,
Lia