M-am bucurat foarte tare cand mama mi-a spus ca a gasit la mine pe blog o reteta pe care vrea neaparat sa o incerce. Zis si facut niste choux-uri absolut minunate umplute cu alta crema decat se foloseste in mod normal. Pornind de la exemplul mamei cred ca data viitoare o sa las liber la imaginatie si o sa incerc diverse combinatii pentru a umple choux-urile.
Ingrediente choux:
- 250 ml apa
- 150 g faina
- 3-4 oua
- 100 ml ulei floarea soarelui
- sare
Ingrediente crema:
- 600 ml lapte
- 6 linguri faina
- 240 g unt
- 200 g zahar pudra
- 1 fiola esenta de vanilie
Ingrediente glazura:
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 3 linguri zahar pudra
Prepara choux-urile conform indicatiilor pe care le gasesti aici.
In timp ce choux-rile se racesc, haide sa faci crema. Pune toata cantitatea de faina intr-o oala, apoi adauga putin cate putin laptele. Amesteci mereu pentru a nu se forma cocoloase de faina. Compozitia o lasi pe foc mic pana se ingroasa si ajunge sa aiba consistenta unei budinci de gris. Nu uita sa amesteci mereu ca sa nu se prinda. Apoi lasi sa se raceasca.
Intr-un alt vas freci spuma untul cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Peste aceasta compozitie adaugi amestecul de lapte si faina (racit complet!!!) si omogenizezi foarte bine. Choux-urilor racite le tai cate un capacel si le stropesti cu o cafea tare la care ai adaugat in prealabil cateva picaturi de rom. Umpli fiecare choux cu cate o portie generoasa de crema, spritezi deasupra cu putina frisca si pui capacelul.
Cand toate choux-urile sunt asamblate poti sa prepari si glazura. Atentie, la un moment dat pregatesti o singura portie de glazura pentru ca se intareste foarte repede. Dar glazura se prepara asa de usor incat acest lucru nu este un inconvenient. Intr-o farfurie amesteci la rece cele 3 linguri de cacao, zaharul pudra, laptele si uleiul si stropesti choux-urile cu glazura rezultata.
Intr-un alt vas freci spuma untul cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Peste aceasta compozitie adaugi amestecul de lapte si faina (racit complet!!!) si omogenizezi foarte bine. Choux-urilor racite le tai cate un capacel si le stropesti cu o cafea tare la care ai adaugat in prealabil cateva picaturi de rom. Umpli fiecare choux cu cate o portie generoasa de crema, spritezi deasupra cu putina frisca si pui capacelul.
Cand toate choux-urile sunt asamblate poti sa prepari si glazura. Atentie, la un moment dat pregatesti o singura portie de glazura pentru ca se intareste foarte repede. Dar glazura se prepara asa de usor incat acest lucru nu este un inconvenient. Intr-o farfurie amesteci la rece cele 3 linguri de cacao, zaharul pudra, laptele si uleiul si stropesti choux-urile cu glazura rezultata.
Choux a la Marcsa se serveste alaturi de capsuni, felii de banana, bucatele de mango si piersici.
Comentarii
Asta-i una. Ar mai fi treaba ca este destul de non-evident modul in care se pot face comentarii. Fara suparare, sugestii ca intre prieteni blogari.
Poti sa-mi spui daca este undeva o lista cu toate postarile, ca sa nu fiu nevoita sa sar oarecum haotic/aleator, din poza in poza?
O seara buna!
Pentru o navigare mai usoara, in coloana din dreapta gasesti lista categoriilor - sub "About us" si "Get our photos as prints".
O seara faina!