Combinatia branza-afine este de vis: fina, cremoasa, dulce, acrisoara, usoara... Nu am cuvinte destule pentru a va descrie acest dulce racoritor. Trebuie sa ma credeti pe cuvant sau, si mai bine, sa incercati si voi reteta aceasta. Mai ales ca este foarte usor si rapid de realizat, fiind si un desert facut la rece - maaaaare avantaj in zilele calduroase.
Ingrediente:
- 300 g afine
- 150 g biscuiti dulci
- 90 g unt
- 500 g branza proaspata de vaca
- 200 ml smantana dulce
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri zahar brut
- 1 plic zahar vanilat
- 1 fiola esenta vanilie dr.Oetker
- 1 plic intaritor frisca
- 1 plic tort gelee
Am pus biscuitii intr-o punga de plastic si i-am pisat cu ajutorul sucitorului de lemn.
Peste biscuiti am turnat untul topit si am amestecat foarte bine. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu peretii detasabili, si ajutandu-ma de linguri, spatule, degete si maini am presat cat mai bine biscuitii cu unt pentru a forma un blat.
Am dat tava la congelator pentru 20 de minute, timp in care am preparat crema de branza. Am batut o frisca teapana din smantana dulce la care am adaugat zaharul vanilat si intaritorul de frisca. La frisca am adaugat branza, zaharul pudra, esenta de vanilie si am amestecat foarte bine. Am intins uniform crema de branza peste blatul din biscuiti, si deasupra am presarat afinele - din belsug, sa nu se vada petec de crema.
In cele din urma am preparat gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si am turnat-o peste tarta cu ajutorul unei linguri. Tarta se da la rece pentru cel putin 3 ore.
Comentarii
http://www.vanillascentedkitchen.blogspot.com/
Mersi pt vizita vanilla :)
Ma bucur ca ti-a placut reteta mea si ca ai incercat-o... te mai astept pe aici :)
Faci o treaba minunata. Succes in activitati.
PS: Casa de piatra!
Si inca ceva:
La multi ani, Mrs.!