Supa crema de dovleac cu lapte de cocos


A plecat Mr.Green Foot la pescuit si s-a intors cu doi dovleci :)





Ingrediente:
  • 1 dovleac hokkaido
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 150 ml lapte de cocos pentru gatit
  • 1 lingura curry galben
  • 1 lingurita ardei iute
  • sare, piper
  • ulei
Dovleacul se curata de samburi (nu este necesar sa il decojiti, la dovleacul hokkaido coaja este comestibila), se taie felii si se da la cuptor pana cand s-a copt.

Ceapa maruntita si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga apa cat sa acopere legumele, o lingura curry galben, o lingurita sare si putin piper. Se fierbe pana cand morcovii se inmoaie (ca. 15 min). Se adauga dovleacul taiat cuburi, laptele de cocos si o lingurita pasta de ardei iute. Se mai fierbe aproximativ 10 minute. Se paseaza cu mixerul vertical, se mai adauga apa calda daca supa e prea groasa si se potriveste de sare si piper.

Se serveste calda cu fulgi de ardei iute sau un mot de smantana sau ulei de dovleac dupa cum vi-i pofta.


Pofta buna va doresc!

PS: O alta supa de dovleac gasiti aici.
Si un pont: dovleac copt la cuptor - delicios, satios si cu putine calorii!











Comentarii

Anki a spus…
Foarte bun! Chiar si fara curry si ardei iute :)
Dar cred ca o sa cumpar maine prafurile, sa o incerc si asa, condimentata.

Saru#mana de reteta!
Mrs. Green Foot a spus…
Ma bucur ca ti-a placut!
Ai incercat si varinata cu curry si ardei iute? Este destul de picanta... dar mie asa imi place ;D
Anki a spus…
:) Nu am mai avut supa pentru urmatoarea zi, fiindca am avut musafiri neasteptati la masa care au mancat bucurosi supa fara curry. Ei au spus ca e buna si asa. Si ma gandesc ca, din moment ce au cerut portia a doua, nu au spus-o doar din complezenta.
Pe de alta parte, pentru mine a fost totusi prea dulce. Cred ca mi-ar fi placut mai mult condimentata, cum spuneai tu. Tre' sa o incerc si asa :)