Vom Himmel die Äpfel und aus der Erde die Kartoffeln. / Din cer merele si din pamant cartofii.

O reteta gasita in cartea de germana.





Ingrediente pentru o portie:

  • 2 cartofi (potriviti ca marime)
  • 1 mar
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite unt
  • lapte
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • ulei
  • sare 

Ceapa taiata rondele subtiri se caleste in ulei, la foc mic, pana ce capata o culoare ca de caramel (aprox. 15 minute)

Marul se taie cubulete si se caleste in unt (o lingurita) si foarte putina apa.

Cartofii fierti in apa cu sare se piseaza si se amesteca cu unt. Se adauga lapte pana piureul ajunge la consistenta dorita, apoi se amesteca ca marul calit (inclusiv zeama, daca a ramas ceva). Se condimenteaza cu sare si nucsoara.

Se serveste fierbinte alaturi de sangerete (varianta originala germana) sau carnati prajiti (varianta mea). Bineinteles berea!

Pofta-n burta!







This entry was posted on 2/28/2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

    alunelu spunea...

    Suna - si arata - supeeer. O sa incerc cu weisswurst.

  1. ... on 8 martie 2013, 15:33  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Merge si cu weißwurst. Merge chiar bine :)

  3. ... on 11 martie 2013, 22:41  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com