Uštipci sunt niste gustari foarte populare in Serbia. Se consuma calde sau reci (mie imi place mai mult rece), cu nutella / dulceturi sau cu diverse sosuri.

Reteta de la K, colegul din Serbia.



Uštipci - Snackuri sarbesti



Ingrediente:
  • 1/2 kg faina
  • 12g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • ~300 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • ulei

Ingrediente sos picant:
  • 100g branza dulce de vaci (folositi o branza cremoasa)
  • 40 ml smantana
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 lingurite pasta de ardei iute
  • sare

Ingrediente sos cu usturoi:
  • 120 ml smantana
  • 80g branza dulce de vaci (folositi o branza cremoasa)
  • 3-4 catei de usturoi
  • marar, patrunjel
  • sare

Ingrediente sos cu ou si sunca:
  • 120 ml smantana
  • 80g branza dulce de vaci (folositi o branza cremoasa)
  • 1 ceapa rosie mica (taiata marunt)
  • 50g sunca (taiata cubulete si prajita)
  • 1 ou fiert tare (maruntit cu furculita)
  • sare, piper

Recomandare: cu o jumatate de ora inainte sa va apucati de treaba scoateti drojdia din frigider si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei.

Intr-un pahar cu 50 ml apa calduta (calduta ca pentru bebelusi!) se dizolva o lingurita de zahar si o jumatate cub de drojdie proaspata. Faina se amesteca cu sarea si cu drojdia dizolvata in apa. Adaugand apa calduta putin cate putin se framanta un aluat mai moale, un pic lipicios, dar care se desprinde usor de pe mana. Aluatul se rotunjeste si se presara cu putina faina, se acopera cu o panza si se lasa la crescut timp de o ora.

Aluatul se intinde intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si se taie in formele dorite. Bucatile de aluat se prajesc in ulei, la foc mediu pe ambele parti - uštipci sunt gata cand sunt rumenite ca niste gogosi.


Uštipci - Snackuri sarbesti


Sosurile se prepara foarte usor: nu trebuie decat sa amestecati ingredientele indicate si sa adaugati sare dupa gust. Se pastreaza la rece pana la servire.

Recomandarea mea pentru rontait in timpul unui film sau meci de fotbal. Neaparat cu bere!
Distractie placuta!








This entry was posted on 5/04/2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

    mihaela spunea...

    ce apetisant arata! week-end placut!

  1. ... on 4 mai 2012, 19:43  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Mersi Mihaela, am avut parte de un weekend fain, sper ca si tu :)

  3. ... on 8 mai 2012, 21:31  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com