... in cuptor sau la gratar, egal. Sunt foarte buni!



Cartofi copti in staniol



Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 8 cartofi potriviti ca marime
  • ~150g urda
  • sare

Ingrediente sos iaurt:
  • 150g iaurt
  • 7-8 ridichi
  • 1 lingura seminte de floarea-soarelui (fara coaja)
  • 1 ceapa verde
  • sare, piper
Cartofii se spala bine, se pun la fiert in apa cu sare, la foc mic, timp de 20 minute. Se impacheteaza apoi in foi de staniol (partea stralucitoare in afara!) si se dau la cuptor/pe gratar sa se coaca. Se verifica din cand in cand cu scobitoarea daca sunt facuti.

Ridichile se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs. Semintele de floarea-soarelui se prajesc un pic (fara adaos de ulei sau alte grasimi). Se amesteca iaurtul cu ridichile scurse bine de zeama, semintele de floarea-soarelui si ceapa verde taiata rondele. Se condimenteaza cu sare si piper.

Cartofii se taie pana la jumatate, in crapatura se pune o bucata de urda si o lingura generoasa de sos.

Sa aveti pofta!

Si un pont de la mine: variati sosurile! Cateva idei de sosuri gasiti aici.









This entry was posted on 5/11/2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

    Sorina spunea...

    Arata minunat, trebuie sa incerc si eu reteta asta!

  1. ... on 23 mai 2012, 12:56  
  2. ophelia1983 spunea...

    si mie imi plac cartofii astia! yami!

  3. ... on 8 iunie 2012, 20:37  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com