Perele si bananele se inteleg tare bine cu ciocolata. Parerea mea!



Budinca de ciocolata cu pere


Ingrediente pentru 6 portii:
  • 6 pere mici
  • 80g ciocolata (minim 65% cacao)
  • 2-3 nuci
  • zahar
  • unt

Ingrediente budinca:
  • 70g faina
  • 100g zahar
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 50g unt
* in functie de marimea formelor utilizate, este posibil sa iasa mai putine/multe portii!


Perele se inteapa ici colo cu un cutit si se impaneaza cu bucati de nuca. Budinca se prepara dupa indicatiile de aici. Ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se toarna peste budinca si se amesteca bine.

Formele, unse cu unt si presarate cu zahar, se umplu pe jumatate cu budinca. Peste budinca se aseaza perele, apasandu-le usor astfel incat baza lor sa ramana in budinca. Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru o ora.

Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se serveste alaturi de un mot de frisca.






Sa va fie de bine!


Atentie: desi asa arata in poze, budinca nu se va intari destul pentru a putea fi taiata! De aceea recomand folosirea formelor individuale.








This entry was posted on 3/15/2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com