Hmmm... Nu ma pot hotari care budinca imi place mai mult: asta pe care v-o prezint acum sau budinca de aici. Voua care va suna mai bine?



Budinca de gris cu branza de vaca


Ingrediente pentru 4 portii:
  • 500 ml lapte
  • 100g gris fin
  • 250g branza dulce de vaca (folositi o branza cremoasa)
  • 50g zahar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • sare

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, sarea (cat intra pe varful unui cutit) si zaharul vanilat. Cand laptele clocoteste, se adauga grisul in ploaie. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana cand grisul e fiert (aproximativ 5 minute) - fiertura va avea consistenta unei mamaligi mai moi. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se adauga galbenusurile de ou, esenta de vanilie si branza dulce. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cesti de cafea (umezite in prealabil cu apa rece). Se pastreaza la rece pana la servire - dar este foarte buna si asa calda.




Budinca de gris se rastoarna pe farfurie si se serveste alaturi de fructe sau dulceata.

Sa ne fie de bine!






This entry was posted on 2/09/2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 comentarii:

    Vasi spunea...

    Arata teribil de bine si cred ca branzica o face foarte gustoasa. Nu am facut retata aceasta dar abia astept sa o incerc:)))

  1. ... on 10 februarie 2012, 09:20  
  2. Lia spunea...

    Mai,
    mie imi plac ambele amandoua .:)
    Daca nu as fi la cura ,acuma m-as duce sa-mi fac o portie ,ca a ta arata mortal .
    Pup.

  3. ... on 12 februarie 2012, 18:54  
  4. Mrs. Green Foot spunea...

    Vasi ma bucur ca vrei sa o incerci. Sa imi spui daca ti-a placut.

    Lia si mie imi plac amandoua, dar cred ca o prefer pe asta pentru ca se face mai repede si nici nu trebuie sa pornesc cuptorul pentru ea. Oricum, cand vine vorba de gris, ma gandesc invariabil la deserturi pentru copii :)

  5. ... on 13 februarie 2012, 23:19  
  6. rebeca vasi spunea...

    Inca nu le-am incercat, dara aceasta arata mai apetisant, asa ca o prepar cu prima ocazie!

  7. ... on 24 februarie 2012, 11:02  
  8. Mrs. Green Foot spunea...

    Are si marele avantaj de a se face repede si usor. Sper sa revii si sa imi povestesti daca ti-a placut.

  9. ... on 27 februarie 2012, 23:46  
  10. rebeca vasi spunea...

    Au fost foarte gustoase, dar nu au aratat atat de bine ca ale tale, Poate branza mea a fost mai uscata si nu s-a dizolvat total in gris...sau poate trebuisa sa folosesc mixerul?

  11. ... on 28 februarie 2012, 12:33  
  12. Mrs. Green Foot spunea...

    Intr-adevar branza mea a fost cremoasa. Mea culpa, am uitat sa specific in reteta. Voi modifica acum. Ma bucur insa ca ti-a placut la gust. Mersi mult pentru feedback :)

  13. ... on 1 martie 2012, 00:04  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com