Salata de ciuperci cu maioneza


Cu dedicatie, pentru sora mea I. Stiu ca ti-a placut la nebunie salata aceasta :D

Salata de ciuperci cu maioneza

Ingrediente:
  • 250g ciuperci proaspete
  • maioneza preparata dintr-un ou (~100g maioneza)
  • 200 ml smantana
  • 5-6 catei de usturoi
  • marar
  • sare

Se curata ciupercile, se spala si se pun la fiert, pentru cca 30 minute, in apa impreuna cu o lingurita de sare. Dupa ce au fiert, ciupercile se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.

Maioneza, preparata dupa reteta de aici, se amesteca cu smantana, se adauga ciupercile taiate feliute, usturoiul dat pe razatoarea mica, marar si sare dupa gust. Se amesteca bine si se lasa la rece pentru aproximativ o ora.

Salata de ciuperci merge super cu paine prajita!


Un pont: folositi iaurt in loc de smantana pentru a obtine o salata mai "usoara".

Comentarii

lulu a spus…
Gren Foot,
1.ai facut salata cu Pleurotus?
2 ce fel de paine este cea pe care stau rosiile??
Mrs. Green Foot a spus…
1. Da, am folosit pleurotus, le prefer champignon-elor. Dar orice ciuperci s-ar folosi sunt foarte bune, numai proaspete sa fie nu de la conserva
2. Este paine prajita integrala, Maca razowa ii zice, si e produsa special pt Carrefour (de acolo a si fost cumparata)