Tocanita de vara la tigaie


Pregatisem carnea si legumele sa le fac la gratar. Dar cum niciodata planurile de acasa nu corespund cu cele din targ, si gratarul s-a amanat si am ramas cu legumele taiate rondele. Si cum nu aveam decat o ciorba mi-am zis sa fac repede o tocanita din "gratarul" meu + ce mai gaseam prin frigider. A iesit ceva tare bun...

Tocanita de vara la tigaie 01

Ingrediente:
  • 4 felii de cotlet
  • 1 dovlecel mic
  • 1 vanata mica
  • 1 morcov mic
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 rosii
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri vin dulce
  • 1 lingurita sos de soia
  • ulei
  • un praf de curry
  • sare, piper


Se spala legumele bine, morcovul se curata, rosiile se decojesc. Vanata si dovlecelul nu le-am mai decojit pentru ca aveau o coaja subtire si frumoasa.


Feliile de cotlet le-am spalat si le-am crestat cu varful cutitului asa cum va aratam la cotletul de porc innabusit. Am condimentat cotletul cu sare, piper si un varf de cutit de curry.

Am incins tigaia cu putin ulei si am pus feliile de cotlet sa se prajeasca. Cand carnea a prins putina culoare am adaugat legumele si am lasat totul la prajit pentru 3-4 minute. Am adaugat apoi rosiile taiate bucati, vinul, rozmarinul si am stropit tot cu sosul de soia. Am lasat sa fiarba usor la foc mic pentru o jumatate de ora. In ultimele 5 minute de fierbere am adaugat si usturoiul taiat felii subtiri.

Pofta buna sa aveti!

Comentarii

Sorin a spus…
Green Foot imi pare bine ca te-am descoperit, nu stiam de blogul tau, ai un blog superb !
Mrs. Green Foot a spus…
Mersi Sorina, desi bucataria lumii e mare si variata, sigur ne vom mai intalni :)