Cotlet de porc innabusit


Tot mamei trebuie sa ii multumesc si pentru aceasta reteta excelenta. Este o mancare pe care imi place sa o fac cat de des pot pentru ca este foarte buna, se face repede si nu am nevoie de ingrediente multe, nu e cu multa prajeala, este apetisanta si arata bine in farfurie.


Cotlet de porc  innabusit

Pentru 2 portii:
  • 4 felii de cotlet porc fara os
  • 3 cartofi medii
  • un morcov micut
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri vin
  • aproximativ un pahar de apa
  • 2 boabe enibahar
  • sare, piper


Spalam carnea, stergem bucatile de carne cu un servet de hartie si le crestam cu varful cutitului in linii paralele atat orizontal cat si vertical (forma unei matrici).

Cotlet de porc  innabusit

Saram si piperam carnea, eu prefer sa folosesc un amestec de piper negru, verde si alb cu putina boia. Intr-o tigaie se incinge uleiul, adaugam usturoiul taiat in bucati mai mari si lasam sa sfaraie pana incepem sa simtim mirosul de usturoi calit (apropo, usturoiul calit miroase excelent). Adaugam feliile de carne, morcovul taiat in doua bucati, cartofii taiati in 4, sarati si piperati, boabele de enibahar. Turnam 2 linguri de vin, poate sa fie de oricare, alb sau rosu, si apa cat sa acopere carnea si cartofii - depinde de marimea tigaii, mie mi-au ajuns un pahar si un pic de apa. Punem capacul la tigaie, si lasam sa se faca la foc mic. Cand apa s-a evaporat, mai lasam putin sa se mai prajeasca, foarte putin cat sa prinda cartofii un pic de crusta... si gata. Merge super langa muratura de castraveti sau de ardei rosii.

Comentarii