Combinatia branza-afine este de vis: fina, cremoasa, dulce, acrisoara, usoara... Nu am cuvinte destule pentru a va descrie acest dulce racoritor. Trebuie sa ma credeti pe cuvant sau, si mai bine, sa incercati si voi reteta aceasta. Mai ales ca este foarte usor si rapid de realizat, fiind si un desert facut la rece - maaaaare avantaj in zilele calduroase.

Tarta cu branza si afine 01

Ingrediente:
  • 300 g afine
  • 150 g biscuiti dulci
  • 90 g unt
  • 500 g branza proaspata de vaca
  • 200 ml smantana dulce
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie dr.Oetker
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic tort gelee
Daca la salamul de biscuiti va sfatuiam sa folositi biscuiti tari, de data aceasta va trebui sa cautati biscuiti mai fini, moi si cat mai sfaramiciosi. Eu am gasit biscuitii perfecti pentru aceasta reteta in persoana unor biscuiti no name, vandute la vrac, din ovaz si cu fulgi de ciocolata.

Am pus biscuitii intr-o punga de plastic si i-am pisat cu ajutorul sucitorului de lemn.

Tarta cu branza si afine 02

Peste biscuiti am turnat untul topit si am amestecat foarte bine. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu peretii detasabili, si ajutandu-ma de linguri, spatule, degete si maini am presat cat mai bine biscuitii cu unt pentru a forma un blat.

Tarta cu branza si afine 05

Am dat tava la congelator pentru 20 de minute, timp in care am preparat crema de branza. Am batut o frisca teapana din smantana dulce la care am adaugat zaharul vanilat si intaritorul de frisca. La frisca am adaugat branza, zaharul pudra, esenta de vanilie si am amestecat foarte bine. Am intins uniform crema de branza peste blatul din biscuiti, si deasupra am presarat afinele - din belsug, sa nu se vada petec de crema.

Tarta cu branza si afine 03

In cele din urma am preparat gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si am turnat-o peste tarta cu ajutorul unei linguri. Tarta se da la rece pentru cel putin 3 ore.



This entry was posted on 7/01/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 comentarii:

    vanilla spunea...

    ooooouuu!!!! cautam o reteta de genul asta de nu stiu cand!!! arata demential!!!! de unde ai luat te rog afinele???

    http://www.vanillascentedkitchen.blogspot.com/

  1. ... on 5 martie 2010, 21:48  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Se gasesc la piata cand e sezonul lor... eu am cumparat mai mult si o parte am congelat sa am si in timpul iernii...

    Mersi pt vizita vanilla :)

  3. ... on 5 martie 2010, 22:48  
  4. delica spunea...

    Multumesc pentru reteta! Am mancat la birou adusa de o colega o prajitura asemanatoare si azi mi-am amintit de ea si in consecinta am cautat reteta pe net. eu am facut insa o usoara modificare: pt. ca untul nu a fost suficient pt. a incorpora toti biscuitii(cred ca am pus o cantitate mai mare), am amestecat branza cu biscuitii, obtinand astfel un aluat tare, am batut frisca pe deasupra si apoi am pus afinele cu gelatina. acum sta la rece, dar arata foarte bine.

  5. ... on 31 mai 2010, 13:24  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Delica, mi s-a intamplat si mie sa nu imi ajunga untul la cantitatea de biscuiti, mai ales ca in ultima perioada am renuntat la cantaritul biscuitilor si am pus mai mult ochiometric. Cand a fost cazul, eu am adaugat in plus ciocolata topita, iaurt, lapte, suc de fructe sau compot in functie de ce aveam la indemana. Asa am obtinut si alte arome. Nu am incercat sa amestec biscuitii cu branza, dar e o idee buna si o noua varianta de incercat :)

    Ma bucur ca ti-a placut reteta mea si ca ai incercat-o... te mai astept pe aici :)

  7. ... on 31 mai 2010, 13:53  
  8. Cristi spunea...

    Salutare. Mi-a facut sotia tarta cu afine. A iesit delicoasa. Am mancat pe nerasuflate. “Noi” suntem incepatori.. doar ce ne-am casatorit, sotia momentan nu isi gaseste loc de munca si singura preocupare e facutul de mancare si dulciuri… nu e de bine.. o sa ma ingrasi daca mai sta mult pe site-ul asta!
    Faci o treaba minunata. Succes in activitati.

  9. ... on 20 august 2010, 01:10  
  10. Mrs. Green Foot spunea...

    Cristi ma bucur ca v-a placut tarta. Si ca sa nu aveti probleme cu silueta va recomand sa impartiti "caloriile" cu familia si prietenii :)

    PS: Casa de piatra!

  11. ... on 31 august 2010, 00:01  
  12. ioangreavu spunea...

    Am avut deosebirea placere sa testez aceasta tarta, in versiunea originala Mrs. Green Foot. Tulai, buna o mai fost!

    Si inca ceva:
    La multi ani, Mrs.!

  13. ... on 27 noiembrie 2010, 00:59  
  14. Mrs. Green Foot spunea...

    Ma bucur ca ti-a placut tarta mea :) Mersi pt urari

  15. ... on 29 noiembrie 2010, 09:14  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com