Imi plac bananele verzi pentru gustul lor proaspat de iarba. Imi plac bananele coapte bine, cu pete negre pe coaja, pentru ca sunt foarte dulci. Cele cu coaja complet neagra, cu miezul care aproape ca fermenteaza, nu le pot manca ca atare. Dar sunt perfecte in diverse retete, cum sunt briosele de mai jos.
Ingrediente:
- 2 banane cu coaja neagra
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina de grau
- 1 lingura faina de porumb (nu malai!)*
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingura afine liofilizate**
- 1 lingura afine congelate
- Sare
* se poate inlocui cu aceeasi cantitate de faina de grau sau 1/2 lingura de faina de cocos.
** inlocuiti cu afine congelate daca nu aveti liofilizate.
Ouale, zaharul, vanilia si un praf de sare se bat spuma. Se adauga fainurile, praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca cu lingura de jos in sus, usor, pana nu raman cocoloase de faina. Se adauga afinele si bananele pisate cu furculita si se omogenizeaza amestecand de jos in sus.
Se pun cate 3 lingurite de compozitie in forme de silicon sau forme speciale de hartie de copt. Se coc la cuptorul preincalzit la 200°C, dar imediat ce briosele se baga in cuptor, se reduce temperatura la 185°C. Briosele sunt gata dupa 20 minute.
Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se scot din forme si se pot savura.
O zi frumoasa sa aveti!



Comentarii