Supa crema de toamna (toamna bogata, supa aromata)

 Poate sunt plictisitoare cu supele mele crema, poate ma repet un pic cu ele, dar trebuie sa imi notez si combinatia aceasta. De ce? 

O leguma in plus sau in minus, un alt condiment, apa sau lapte, seminte sau nuci... si ai pe masa deja o alta supa, o alta poveste.

... de aceea. 

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce 
  • 1 gogosar
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita cimbru 
  • 1 frunza de salvie
  • Sare, piper 
  • Ulei
Legumele se curata si se taie bucati mai mari. 

Se caleste frunza de salvie si gogosarul in putin ulei, apoi se adauga restul legumelor si condimentele. Se toarna apa cat sa le acopere cu aproximativ doua degete. Se fierbe cu capacul pus pana cand legumele devin fragede (aproximativ 25 de minute).

Legumele impreuna cu zeama in care au fiert se paseaza cu mixerul vertical. Daca este nevoie, se mai adauga apa pana cand supa ajunge la consistenta dorita, apoi se asezoneaza cu sare si piper.

Se serveste fierbinte cu paine prajita. 

Pofta buna!




Comentarii